Over Muis

Mijn naam is Pauline, ik ben 28 jaar en de illustrator van Muis. Al van jongs af aan heb ik een passie tekenen. Mijn ouders komen uit het onderwijs en er werd heel wat af geknutseld en getekend bij ons thuis. Tijdens mijn studie leerde ik mijn passie voor educatie te combineren met mijn liefde voor tekenen en ontwerpen. Na het behalen van mijn diploma ben ik aan de slag gegaan als freelance illustrator en ontwerper.

Vier jaar geleden ben ik begonnen met illustraties van Muis. Sindsdien post ik iedere week nieuwe avonturen en belevenissen van Muis op de Facebookpagina Thuis bij Muis. De tekeningen zijn gebaseerd op gebeurtenissen en ervaringen uit het dagelijks leven, waardoor ze voor veel mensen herkenbaar zijn. Ondertussen heb ik meer dan 400 tekeningen gemaakt en hoewel ik hier veel voldoening uit haal wordt het hoog tijd voor een volgende stap…

Mijn droom is om de belevenissen van Muis toegankelijk te maken voor iedereen, ook voor een jonger publiek. Met mijn tekeningen en verhalen wil ik jong en oud willen stimuleren om samen te lezen, te spelen en te beleven. Om dit te realiseren ga ik een tablet app ontwikkelen, waarmee ouders, opa’s en oma’s samen met hun (klein)kind de verhalen van Muis kunnen volgen en (voor)lezen, waarin je samen kan spelen en belevenissen met elkaar kunt delen.