OVER MUIS

De illustraties van Muis ontstonden tien jaar geleden op het schoolbord in de klas van mijn moeder. Iedere maand maakte ik voor de kinderen in haar klas een nieuwe illustratie van Muis die paste bij hun thema. De kinderen vonden het prachtig en al gauw stond ik in meerdere klassen het bord te versieren.

Omdat de kinderen Muis zo leuk vonden besloot ik de illustraties op Facebook te posten en een pagina te maken voor Muis ‘Thuis bij Muis’. Hierop post ik sinds 2013 bijna wekelijks nieuwe illustraties als een soort persoonlijk dagboek.

Ik kreeg steeds meer plezier in het maken en bedenken van nieuwe avonturen van Muis en uiteindelijk besloot ik op zoek te gaan naar een uitgever. Daarnaast besloot ik een crowdfunding te starten om zelfstandig een voorleesapp te kunnen realiseren waarin ik nieuwe verhalen van Muis kon posten.

BOEKEN

In 2017 werd ik uitgenodigd door Uitgeverij Holland. Zij koppelde mij aan schrijfster Leny van Grootel, waarmee ik samen werkte aan de allereerste verhalen van Muis. In 2018 verscheen het eerste boek; ‘Thuis bij Muis’. En daarbij is het niet gebleven… de serie van Muis telt ondertussen vijf boeken!

Thuis bij Muis
Muis telt tot tien
Kerst bij Muis
Jij bent lief!
Lente met Muis

In juli 2019 werd Thuis bij Muis bekroond met de Sardes-Leespluim.

APP

Begin 2019 is ook de voorlees-app van Muis live gegaan en kunnen ouders en kinderen gratis verhaaltjes van Muis lezen in de app.